Ce presupune un job de consultant vânzări prin telefon

 În Blog

Pozițiile de consultant vânzări prin telefon au devenit din ce în ce mai populare în ultima vreme, însă puțini oameni cunosc cu adevărat responsabilitățile și beneficiile ce vin cu astfel de joburi.

Ce anume presupune a lucra într-o funcție de consultant vânzări?

Pe scurt, o astfel de ocupație presupune ca angajatul să fie vocea brandurilor pentru care lucrează. Astfel, acesta asigură promovarea și vânzarea produselor sau serviciilor oferite de brand, în funcție de nevoile consumatorilor cu care interacționează și de obiectivele proiectului. A fi consultant de vânzări presupune o capacitate de a comunica ușor cu ceilalți, dar și calități precum empatie, răbdare și seriozitate.

Cei care aleg o astfel de poziție lucrează de obicei într-un call center, alături de alți colegi și au propriul birou și telefon. În funcție de companie sau proiecte, mai există de asemenea şi posibilitatea ca aceștia să lucreze din propria locuință sau de la distanță. Pentru a avea șanse crescute de succes, angajații beneficiază de o bază de date ce conține numele potențialilor clienți, fie că aceștia au fost contactați înainte sau vor fi apelați pentru prima dată.

În ceea ce privește abilitățile necesare pentru a fi un bun consultant de vânzări prin telefon, probabil cel mai important lucru pentru un angajat este ca acesta să aibă încredere deplină în sine și în produsele pe care le oferă pentru a le putea recomanda mai ușor atunci când acesta comunică cu o persoană necunoscută. În plus, este o bună idee că acesta să-și pregătească în prealabil o listă de beneficii importante pentru cel apelat și să fie pregătit să ofere argumente raționale la întrebările și obiecțiile ridicate.

O carieră în această direcție oferă nu doar satisfacții financiare, cât și posibilitatea de a te dezvolta din punct de vedere profesional. Hai să descoperim împreună avantajele şi beneficiile celor ce vor să lucreze în zona de vânzări prin telefon sau telesales, cum mai este recunoscută această sferă a muncii.

 

5 beneficii pentru cei ce aleg vânzările prin telefon

 

1. Cunoștințe ce îți vor îmbunătăți evoluția profesională

Un job de consultant vânzări prin telefon te ajută să iți dezvolți o largă varietate de abilitați și cunoștințe prin simplul fapt că vei ajunge să reprezinți de-a lungul timpului un număr ridicat de proiecte și companii, ceea ce te face să cunoști foarte bine produsele și serviciile pe care le promovezi. În același timp, această conexiune puternică cu brandurile reprezentate te ajută să-ți creezi o imagine de ansamblu asupra diferitelor modele de business şi asupra felului în care acestea aleg să se promoveze.

2. Posibilitatea de a-ți stabili propriul salariu

Acesta este unul dintre marile avantaje pentru cei ce aleg să vândă prin telefon servicii şi produse. În funcție de rezultate, aceștia au posibilitatea de a-și dubla sau tripla salariul de bază datorită bonusurilor de performanță pe care le primesc. Practic, în funcție de proiect, e foarte posibil să nu existe o limită pentru cei care încheie cu succes vânzările prin telefon şi din acest motiv sunt multe persoane care optează pentru un astfel de job. Este un lucru ușor de făcut? Cu siguranță nu atât de dificil pe cât poate sună. Desigur, este un job plin de provocări, însă cu training-urile potrivite si determinarea necesară, rezultatele nu vor întârzia să apară.

3. Îmbunătățirea abilităților de comunicare

În afara cunoștințelor profesionale dobândite, probabil cel mai important lucru pe care îl înveți la telefon este acela de a interacționa cu persoane necunoscute și de a ajunge cu acestea la un numitor comun. De asemenea, îți antrenezi abilitățile de persuasiune și negociere. Aceste lucruri îți vor fi de folos atât în viața profesională, cât și în cea personală.

4. Sesiuni de training și dezvoltare profesională continuă

Nimic nu este mai important la un loc de muncă decât posibilitatea de a crește şi de a te dezvolta continuu. Un job în telesales presupune ca angajații să cunoască în detaliu produsele pe care le vând sau promovează și de aceea aceștia trec prin diverse sesiuni de training de-a lungul timpului. În principal, consultanții de vânzări prin telefon ajung să participe atât la training-uri de comunicare – ce acoperă noțiuni de bază în customer care – cât și training-uri proprii proiectului în care sunt implicați.

5. Ești vocea unor branduri de renume

A fi vocea unor branduri de renume este un motiv de mândrie și un lucru apreciat, atât de tinerii fără foarte multă experiență de muncă, dar și de cei care și-au consolidat cariera în vânzări.

 

Ești pregătit pentru o poziție de consultant vânzări prin telefon?

Joburile de consultanți vânzări prin telefon sunt recunoscute ca făcând parte din zona de telesales si cererea pentru profesioniști si persoane potrivite care să ocupe astfel de poziții este in creștere. Deși este în mod evident un job potrivit pentru cei care se simt în largul lor să comunice la telefon, trebuie să precizăm că multe dintre abilitățile necesare pot fi dobândite cu ușurință în interiorul unei companii de call center.

Dacă beneficiile prezentate au reușit să te convingă să vii alături de compania noastră, vizitează pagina noastră de Cariere pentru a afla mai multe detalii.

 

Blue Point este o companie de call center ce oferă soluţii personalizate pentru servicii outbound (telesales, telemarketing, survey-uri, etc.) şi inbound (customer support, helpdesk info line and technical support, loyalty programs, cross sell upsell & inbound). Printre cei mai cunoscuţi clienţi ai companiei noastre, putem menţiona ING Bank, Metropolitan Life, Heineken, Hochland, Reader’s Digest, Ţiriac Auto, Vodafone şi Xerox.

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.