9 beneficii pe care le poţi obţine ca agent customer care

 În Blog

Te afli în căutarea unui job şi consideri că o poziţie de Agent Customer Care poate fi potrivită pentru viitorul tău?

Probabil te gândeşti că este o ocazie foarte bună de a lucra pentru o companie mare şi de a-ţi dezvolta un set de aptitudini tehnice şi de comunicare. În acelaşi timp, este foarte posibil să îţi pui totuşi următoarea întrebare:

De ce ar trebui să aleg un job în interiorul unui department de Customer Care sau într-o companie Call Center?

Dacă aceasta este întrebarea principală care te frământă, cel mai bun lucru pe care îl putem face este să o abordăm direct şi să înţelegem principalele beneficii pe care o astfel de alegere le aduce celor care intră în această industrie.

 

9 Beneficii Importante pentru cei care Aleg un Job într-un Departament de Suport Clienţi

 

1. Multiple beneficii şi avantaje

Cei care aleg să lucreze într-un call center sau într-un department de customer care ajung să obţină mai multe beneficii, acestea fiind destul de numeroase şi normale în marile companii internaţionale. Printre beneficii putem număra carduri cadou sau de sănătate, abonamente pentru săli de sport, bonusuri pentru ture suplimentare sau de performanţă.

Pentru noi, de exemplu, crearea unei atmosfere interne plăcute şi relaxante este un lucru important şi din acest motiv suntem încântaţi să putem oferi angajaţilor noştri momente precum Ice Cream Day, Frappe Day, zile de masaj sau cu ciocolată caldă.

Mai mult decât orice, a alege un job în customer care este o cale foarte bună de a primi un salariu ridicat la o vârstă tânără, în timp ce posibilitatea de a avansa în poziţii mai înalte în interiorul companiei este evidentă.

2. Training-uri oferite de companie

Cele mai multe companii de call center şi departamente de suport clienţi oferă numeroase training-uri de management şi de îmbunătăţire a comunicării pentru angajaţii săi. Acestea sunt de obicei oferite în mod gratuit şi acoperă diverse zone de interes, începând cu sesiuni de training pentru jobul în sine, dar sunt de asemenea folositoare pentru joburile viitoare.

În acelaşi timp, prin faptul că unii angajaţi aleg anumite cursuri, aceştia îşi indică clar interesele de muncă pe care doresc să le urmărească în anii următori. Compania noastră, de exemplu, preferă să angajeze pentru noile poziţii oameni din interiorul companiei, care cunosc foarte bine mediul intern şi pot face faţă cu succes noilor responsabilităţi.

3. Persoanele fără experienţă sunt încurajate să aplice de asemenea

Companiile de call center sunt tot timpul în căutare de persoane ce stăpânesc foarte bine domeniile tehnice şi pe cele de comunicare, chiar dacă aceştia nu au foarte multă experienţă în câmpul muncii. Din mai multe puncte de vedere, a începe să munceşti într-un call center este una dintre cele mai bune experienţe de muncă pentru cei aflaţi la început de drum.

O poziţie într-un departament de customer care expune potenţialii angajaţi şi pe cei care au terminat recent studiile la o serie de lecţii valoroase pentru viitor, permiţându-le acestora să-şi îmbunătăţească profilele cu abilităţi noi dobândite, tehnice sau umane.

4. Joburile de suport clienţi sunt deschise pentru oameni din medii sociale variate

Este evident faptul că toate companiile mari de call center sunt bucuroase să primească în interiorul lor studenţi şi tineri care au intrat pe piaţa muncii de curând, dacă aceştia se potrivesc în poziţiile respective. Dar asta nu este tot.

Joburile din industria de servicii clienţi sunt deschise către toţi oamenii, iar vârsta, sexul, religia sau mediul din care provin sunt elemente ce pot fi ignorate la angajare, atâta timp cât cei ce vor să se angajeze sunt potriviţi pentru rolurile deschise spre ocupare.

5. Abilităţi importante pentru carieră

Cei mai mulţi oameni sunt bine pregătiţi pentru un singur job, în funcţie de talentul şi preferinţele acestora. Dar a avea cele mai bune abilităţile pentru un singur job înseamnă că cei mai mulţi oameni nu sunt pregătiţi să abordeze mai multe ocupaţii, iar asta îi face vulnerabili la schimbări. În consecinţă, aceşti oameni nu sunt gata să facă faţă surprizelor neplăcute ce apar de-a lungul carierei, cum ar fi o schimbare a acesteia.

Din acest motiv, o persoană care se confruntă cu nenumărate situaţii neprevăzute, ce apar într-o poziţie de call center, devine mult mai bine pregătită pentru momentele dificile de mai târziu. Este de subliniat de asemenea faptul că multe companii oferă training-uri gratuite angajaţilor săi, ocazie cu care aceştia îşi pot da seama mai uşor asupra abilitaţilor pe care le au şi pe care doresc să le dezvolte pe viitor.

6. Program flexibil

Cei mai mulţi oameni care aleg un job de customer care o fac de asemenea pentru programul flexibil, ceea ce le permite acestora să aleagă când anume să muncească în timpul zilei. În felul acesta, aceştia îşi pot aranja orele, în cazul în care sunt încă studenţi, sau pot munci mai multe zile la rând pentru a-şi aranja astfel mai multe zile libere pentru vacanţe sau timp liber.

Pentru oamenii care preferă să muncească după un program flexibil, poziţiile de call center sunt din nou apreciate. Aceştia pot alege aceste joburi pentru că în felul acesta se pot dedica proiectelor personale sau pot alege un program flexibil pentru că pot evita lungul drum de acasă spre muncă (şi invers) din timpul aglomerat al zilei.

7. Opţiuni de avansare în interiorul companiei

Alegerea unei poziţii de suport clienţi oferă posibilitatea de a avansa în poziţii superioare în interiorul unei corporaţii. Atâta vreme cât un agent de customer care se află în permanentă legătură cu clienţii companiei, această persoană cunoaşte foarte bine nevoile acestora. În acelaşi timp, agentul este conectat la tot ce se întâmplă în interiorul companiei şi este la zi cu noile poziţii ce apar.

Este cunoscut faptul că marile corporaţii ce au un puternic departament de HR preferă să aleagă pentru noile poziţii libere oameni din interior, având grijă în acest fel să mărească nivelul de  loialitate al angajaţilor.

8. Angajaţii pot învăţa să lucreze în echipă cu alţi colegi

Departamentele de customer atrag un număr de indivizi ce provin din medii sociale diferite. Oportunitatea de a lucra într-un astfel de mediu oferă angajaţilor posibilitatea de a întâlni oameni noi cu diverse personalităţi, ceea ce înseamnă că noii angajaţi au şansa de a colabora cu oameni variaţi, dar cu scopuri comune.

În plus, acest fapt impune angajaţilor un grad ridicat de flexibilitate şi adaptare, o cerinţă de bază atunci când oamenii lucrează în echipa pentru atingerea obiectivelor.

9. Prestigiu oferit de munca pentru o companie recunoscută

Toate marile corporaţii din lume au mari departamente de customer care sau apelează la companii de call center pentru a externaliza serviciile de suport clienţi. A munci ca agent de customer care pentru o mare companie este un lucru semnificativ pentru o persoană aflată la începutul carierei, pentru că în felul acesta devine evident felul în care funcţionează o corporaţie şi cum relaţionează departamentele din interior. În acelaşi timp, a munci pentru o mare companie se traduce în oportunităţi de muncă mai mari pentru angajaţii din zona de suport clienţi.

De asemenea, putem menţiona şi cazul în care un angajat alege să demisioneze pentru a merge în alt domeniu sau în altă companie. Faptul că în trecut a lucrat pentru o mare corporaţie este un punct important în CV-ul său şi îi oferă acestei persoane şanse mai mari în a găsi jobul dorit.

 

Eşti pregătit să lucrezi într-o rol de suport clienţi?

Am reuşit să te convingem de faptul că un job de agent customer care ţi se potriveşte?

Consideri că motivele pe care le-am enumerat mai sus sunt de ajuns pentru a aplica pentru opoziţie de suport clienţi?

Este adevărat că fiecare job din lume vine cu punctele sale bune şi cu cele mai puţin pozitive, însă noi credem cu adevărat că beneficiile pe care le-am scos în evidenţă în acest articol sunt destul de atrăgătoare pentru multe persoane care îşi doresc un job stabil. În plus, este cunoscut faptul că aceste joburi din industria de servicii clienţi sunt printre cele mai sigure modalităţi de a lucra pe viitor pentru mari companii internaţionale ce oferă salarii foarte bune.

Dacă beneficiile prezentate au reuşit să te convingă să vii alături de noi, vizitează pagina noastră de Cariere pentru mai multe detalii.

 

Blue Point este o companie de call center ce oferă soluţii customizate pentru servicii outbound (telesales, telemarketing, survey-uri, etc.) şi inbound (customer support, helpdesk info line and technical support, loyalty programs, cross sell upsell & inbound). Printre cei mai cunoscuţi clienţi ai companiei noastre, putem menţiona ING Bank, Metropolitan Life, Heineken, Hochland, Reader’s Digest, Ţiriac Auto, Vodafone şi Xerox.

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.