Cum îți dai seama dacă un job în vânzări ți se potrivește?

 În Blog

Uneori, primul job în vânzări poate părea intimidant. O spun atât cei aflați la început de drum, cât și cei care acum sunt oameni de vânzări de succes. De multe ori, prima întrebare este „mi se potrivește oare jobul ăsta?” la fel cum tot de atâtea ori ne e teamă că nu avem abilitățile și experiența necesare pentru a lucra în vânzări. În realitate însă, pentru a deveni un om de vânzări bun, este nevoie mai degrabă de un anumit mindset, decât de experiența profesională anterioară.

Așadar, cum îți dai seama dacă totuși acesta este un job potrivit pentru tine? Iată câteva lucruri care arată că acest domeniu ți se potrivește.

  • Ești o persoană curioasă, care vrea să învețe lucruri noi

Când lucrezi în vânzări, trebuie să cunoști în primul rând domeniul clientului și oferta pe care o prezinți. Acest lucru înseamnă că poți ajunge să stăpânești în detaliu subiecte de la tehnologie la asigurări de viață, având în același timp o perspectivă ”din interior” asupra acestora. Indiferent dacă vei rămâne în domeniu sau dacă vei alege un alt drum profesional apoi, toate aceste cunoștințe despre industrii și business în general își vor fi de mare folos – iar dacă ești o persoană curioasă și dornică de perfecționare, vei descoperi că ai foarte multe oportunități de învățare.

  • Nu vrei să te plafonezi la locul de muncă

Într-un job de vânzări, nicio zi nu seamănă cu alta: discuți cu oameni foarte diferiți, analizezi oferte noi, primești training-uri pentru proiecte viitoare. Atmosfera din echipă este deci și ea foarte dinamică, așadar nu vei avea timp să te plictisești sau să te simți prins în rutină.

  • Îți dorești să construiești o carieră

Dacă visezi să crești și să ai un portofoliu profesional cu care să te mândrești, domeniul vânzărilor este unul în care poți avansa foarte rapid și frumos, în funcție de obiectivele pe care ți le propui. La Blue Point, cea mai mare parte dintre colegii care sunt Project Manageri și Team Leaderi au început ca agenți de vânzări. Mai mult, susținem dezvoltarea profesională și personală a membrilor echipei prin traininguri și activități interne.

  • Îți plac provocările

Ești curios dacă te poți depăși pe tine însuți de la o zi la alta? Un job în vânzări este cea mai bună oportunitate de a face asta: locul perfect în care poți să îți setezi obiective ambițioase și îți poți evalua abilitățile periodic. Pentru foarte mulți dintre colegii noștri care fac astăzi performanță, mindsetul a fost cel mai important element: au încercat să lase deoparte temerile și să se concentreze asupra propriei evoluții.

  • Ești pasionat de lucrul cu oamenii

Pe lângă detaliile tehnice și teoretice ale proiectelor, joburile în vânzări sunt foarte mult despre oameni. Activitatea de vânzare implică și multă empatie cu persoana de la celălalt capăt al firului și ascultare activă – iar aceste lucruri te vor învăța foarte multe despre lucrul cu cei din jur, adaptarea la stările lor și descoperirea de noi modalități prin care să vii în întâmpinarea nevoilor lor. În plus, în acest fel vei descoperi foarte multe lucruri noi și despre tine J

 

Dacă bifezi măcar o parte dintre aceste lucruri, suntem foarte curioși să ne cunoaștem! Intră în secțiunea de Cariere și vino la interviu!

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.