Violeta Roșu, Managing Partner: „Totul este despre oameni și echipă”

 În Blog

Violeta Roșu este Managing Partner Blue Point și unul dintre fondatorii companiei. Pasionată de lucrul cu oamenii și motivată de diferența pe care o fac proiectele realizate cu drag și implicare, ne-a povestit despre motivele pentru care oamenii sunt cea mai importantă resursă a unei companii și de ce aceștia au reprezentat mereu o prioritate pentru Blue Point.

Despre începuturile companiei

Blue Point a apărut în 2007, la inițiativa unui grup de prieteni care și-au dat seama că este un domeniu de viitor. Violeta lucra la momentul respectiv într-o corporație și cunoștea domeniul, iar pentru că își dorea o schimbare profesională s-a decis să meargă spre antreprenoriat. ”Decizia a necesitat apoi ani de multă muncă, dedicare și învățare – așa am pus bazele companiei care este astăzi. Adică o echipă de peste 300 de oameni care lucrează în 3 sedii din 3 orașe diferite, un portofoliu foarte amplu de proiecte și o cultură organizațională foarte bine consolidată ”, spune ea.

Blue Point a împlinit anul acesta 12 ani de activitate. Secretul? ”Ne-am dedicat 100% cu toții – noi, cei care am pus bazele companiei, am insuflat echipelor aceeași atitudine față de implicarea într-un proiect”, adaugă Violeta. În plus, ”am tratat întotdeauna la fel clienții, indiferent de profilul sau dimensiunea lor”.

Cultura organizațională Blue Point

De-a lungul anilor, Blue Point a ajuns să își dezvolte o cultură organizațională centrată pe oameni și care se sprijină pe 4 piloni:

  • Învățarea – punctul în care începe orice carieră de succes.
  • Aprecierea – la Blue Point sunt prețuite loialitatea și performanța, așa că ele sunt răsplătite mereu.
  • Echipa – pentru că o echipă eficientă este în primul rând o echipă fericită, momentele de relaxare și bucurie între colegi sunt foarte importante.
  • Comunicare – fiecare feedback primit este apreciat și luat în considerare – ceea ce se întâmplă în interiorul companiei contează este și rezultatul aportului acestor sugestii și idei.

”De la început, am considerat că cea mai mare resursă a noastră sunt oamenii, de aceea am investit constant în formarea și în fidelizarea lor” – iar acesta este un focus permanent și astăzi, în aceeași măsură în toate cele 3 orașe în care se află Blue Point: București, Slobozia și Buzău. ”Cred că felul în care un om se simte la muncă se transpune direct în calitatea muncii lui – dacă vine cu drag la birou, îi place ceea ce face și se înțelege bine cu toți colegii, își va face și munca tot cu drag”, povestește Violeta. Iar această energie este prezentă și în discuțiile cu clienții, cărora membrii echipei le transmit același entuziasm.

Un semn al faptului că oamenii din echipă apreciază toate aceste lucruri este și că mulți dintre ei sunt de mulți ani la Blue Point – ”O bună parte dintre ei au putut crește și au putut evolua în cadrul companiei, au învățat multe lucruri. Chiar și pe cei care au ales o altă carieră după Blue Point, experiența i-a ajutat, a fost o școală pentru ei”. Potențialul de dezvoltare este și unul dintre motivele pentru care unul dintre cele mai importante mesaje la aniversările angajaților este ”Creștem împreună” – o oportunitate pentru echipă și pentru companie, care devine mai puternică atunci când cei care o formează sunt mai puternici.

Cum este experiența pentru cei la început de drum profesional

Pentru cei care sunt la primul job, Blue Point este un bun antrenament de a intra în câmpul muncii, de la disciplina de a avea aderență la un program de lucru, până la utilizarea unor aplicații mai complexe pe computer sau la a discuta cu mai multe tipuri de clienți, într-un mod profesionist – ”Cu siguranță, este o școală bună pentru oricine vrea să înceapă o carieră, indiferent de care va fi direcția urmată apoi – e un start bun în câmpul muncii, iar abilitățile deprinse aici îi vor fi de ajutor oricând după”.

Un sfat pentru cineva aflat la început de drum? ”Important este să nu îți fie teamă să încerci, chiar și un domeniu în care crezi că nu te-ai descurca, mai ales că în acest moment sunt foarte multe oportunități în piață. Chiar dacă nu știi încă ce vrei, ai șansa să încerci și să vezi ce ți se potrivește.”

Dacă vrei să ne cunoști mai bine, vino să ne intervievezi. Completează formularul de aici și vino să bem o cafea împreună!

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.