„Să fii Team Leader înseamnă să le oferi siguranță colegilor din echipă”/ Florentina, Team Leader Blue Point Buzău

 În Blog

Florentina C. s-a alăturat echipei noastre din Buzău acum doi ani. S-a angajat pe postul de agent de vânzări, acesta fiind și primul ei job. În prezent este Team Leader și coordonează o echipă de 20 de persoane.

Nu trebuie să ai experiență ca să poți evolua

În procesele de recrutare, experiența nu este cel mai important lucru pe care îl căutăm. Din contră. Ne place să formăm oameni și să le punem la dispoziție toate resursele de care au nevoie pentru a învăța și a-și face treaba cât mai bine.

Așa s-a întâmplat și în cazul Florentinei. „M-am angajat ca agent de vânzări. Nu aveam niciun fel de experiență, dar asta nu m-a împiedicat să mă dezvolt”, spune colega noastră.

Florentina recunoaște că la început era temătoare și nu avea suficientă încredere în forțele proprii, însă și-a dat rapid seama că întreaga echipă este alături de ea și tot ce trebuie să facă este să ceară ajutorul atunci când are nevoie.

Rezultatele colegilor te motivează să-ți dorești mai mult

După ce a acumulat toate cunoștințele necesare în rolul de agent de vânzări, Florentina a devenit agent de calitate. „Cel mai mult mi-a plăcut că am avut ocazia să transmit mai departe ceea ce am învățat. Am ținut sesiuni de training și am încercat întotdeauna să-mi ajut colegii, astfel încât întreaga activitate să se desfășoare cât mai bine”, povestește Florentina.

Recompensele nu au întârziat să apară. „Pe măsură ce vedeam că munca mea contează și că oamenii au rezultate, îmi doream să mă implic și mai mult.”

Florentina spune că a simțit întotdeauna că eforturile ei sunt apreciate. De aceea, când a primit propunerea de avansare pe poziția de Team Leader, a privit totul cu entuziasm și curiozitate.

Nicio zi nu seamănă cu cealaltă

Florentina a devenit Team Leader la sfârșitul lunii mai. Recunoaște că este un rol provocator și solicitant. „Este foarte important să ai răbdare, să fii empatic, să-ți placă ceea ce faci și să le oferi siguranță și stabilitate colegilor. Dacă simt că au parte de înțelegere și de ajutor, vor fi mult mai motivați să-și atingă obiectivele”, explică Florentina.

Colega noastră vine cu drag la birou pentru că fiecare zi este diferită și tot timpul este nevoie să se adapteze și să găsească cele mai bune soluții atât pentru oamenii din echipă, cât și pentru clienți sau parteneri.

„Cel mai mult îmi place că nu simt când trece timpul, că activitatea este dinamică și că nu există loc de plictiseală.”

Încrederea că oricând poți mai mult

Aceasta este cea mai importantă lecție pe care Florentina a învățat-o de când este la Blue Point. „Aici am realizat că pot să mă autodepășesc mai mult decât îmi imaginez. Sigur, cu muncă, implicare și responsabilitate.”

Florentina este mândră că, în decurs de doi ani, a trecut deja prin trei roluri în cadrul echipei noastre. Dar asta nu o face să se oprească aici. „Cred că evoluția mea atât personală, cât și profesională este abia la început. Mai am multe de arătat și de învățat și cred că echipa Blue este cel mai bun loc”, încheie colega noastră.

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.