„Aici consider că m-am format cu adevărat” // Interviu cu Gabriela, agent de vânzări Blue Point Buzău

 În Blog

Gabriela lucrează în echipa Blue Point Buzău de aproape 2 ani. A început ca agent de vânzări, însă, de-a lungul timpului, și-a dorit din ce în ce mai mult și a ajuns să preia cu succes și alte responsabilități în cadrul echipei.

Gabriela este primul om care te întâmpină la recepție atunci când intri în sediul de la Buzău, este omul care ține toate lucrurile administrative în ordine, cel care zâmbește larg atunci când invită alte persoane la interviuri de recrutare, dar și cel care ajută la pregătirea surprizelor pentru colegii ei – ca parte din activitățile interne.

Ce o motivează? Cum a ajuns să își dorească mai multe roluri în cadrul echipei noastre și ce crede despre #ExperiențaBluePoint? Despre toate acestea ne povestește Gabriela în continuare.

„Pentru mine, fiecare zi este o provocare”

Gabriela este unul dintre oamenii de bază din echipa Blue Point Buzău. Cum a ajuns să aibă roluri multiple în cadrul echipei noastre? „Eu mi-am dorit mereu mai mult de la mine și sunt o persoană deschisă la orice. Pentru mine, nu există <<nu pot>>, există <<nu vreau>>. În rest, toate se învață.”

Așa a ajuns Gabriela să preia, pe lângă postul de agent de vânzări, și pe cel din zona administrativă, de recrutare și de suport pentru activitățile de comunicare internă. „Mi se pare foarte frumos să îmi surprind colegii lună de lună, să știu că pot contribui cu ceva pentru ca ei să zâmbească la finalul zilei. Mă simt responsabilă și îmi place și că toți sunt mereu curioși, iar eu știu ce se va întâmpla și păstrez până la capăt surpriza”, povestește Gabriela.

Deși a mai avut experiențe profesionale diverse înainte, Gabriela spune că Blue Point a învățat-o foarte multe despre ce înseamnă să faci vânzări, despre cum să ai răbdare și cum să poți discuta cu orice fel de persoane. „Fiecare zi e o provocare până la urmă: mereu apare altceva, sunt întotdeauna lucruri noi de făcut, situații diferite de gestionat. Am învățat să mă adaptez tuturor și pot să spun cu mâna pe inimă că nu este niciun obstacol pe care să nu-l putem depăși împreună.”

„Suntem ca într-o mică familie”. #ExperiențaBluePoint

Ce crede despre mediul de lucru? Unul dintre lucrurile pe care Gabriela le apreciază cel mai mult la Blue Point este faptul că, deși e parte dintr-o companie mare, nu se simte într-un mediu rece și ostil, ci, dimpotrivă, își cunoaște bine colegii și are o relație foarte bună cu ei: „Eu am lucrat în foarte multe locuri înainte să vin aici, însă aici consider că m-am format cu adevărat. Am cunoscut multe tipuri de oameni, încă și mai multe tipuri de angajatori – dar abia aici mi s-a părut că am găsit un loc care să te motiveze cu adevărat să rămâi și să îți placă ceea ce faci”.

Chiar dacă pot fi și zile mai dificile, Gabriela spune că trece peste toate de fiecare dată și că întotdeauna știe că poate apela la cineva care să o asculte fără să judece și să o ajute: „Blue Point nu e genul de loc de muncă pentru care să nu vrei să te trezești și să te dai jos din pat luni dimineața. Orice provocare aș întâmpina, există întotdeauna o soluție. Suntem ca într-o mică familie”.

„E important să-ți dorești realmente să înveți. Apoi, poți să faci orice”

Mentalitatea a ajutat-o foarte mult pe Gabriela să evolueze profesional. Determinată, deschisă, optimistă, Gabriela spune că atitudinea este totul, mai ales atunci când ești la început de carieră. „Dacă ai voință și ambiție, ești capabil să faci absolut orice. E important să gândești pozitiv – să nu îl iei pe NU în brațe. Dacă îți dorești realmente, poți să faci tot ce îți propui.”

Ce sfat are pentru cei care se gândesc la o carieră în vânzări sau care vor să preia și alte responsabilități și să avanseze profesional? „E nevoie de multă răbdare: să vezi și partea clientului, a celui cu care stai de vorbă, și să te mulezi pe nevoile lui. De asemenea, e nevoie să fii atent la detalii și să ai focus.”

Ce a învățat-o cel mai mult #ExperiențaBluePoint? „Să conlucrăm. M-a învățat ce înseamnă să trăiești într-un mediu cu alte 60 de persoane și totuși să ne acceptăm unii pe alții. M-a învățat să fiu darnică, relaxată, motivată să vreau mereu mai mult.”

***

Vrei să vezi cu ochii tăi #ExperiențaBluePoint? Intră pe pagina noastră de cariere și programează un interviu!

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.