„Suntem o echipă foarte stabilă și unită, iar asta m-a motivat dintotdeauna” / Alexandru Catrinoiu

 În Blog

Alexandru Catrinoiu este parte din echipa Blue Point de aproape 6 ani. A început ca agent de vânzări în 2015, iar determinarea și rezultatele l-au adus astăzi în poziția de Team Leader. Din acest rol, coordonează o echipă de 9 oameni, cu care se așază cot la cot ori de câte ori este nevoie, pentru a le arăta că orice situație își găsește o rezolvare.

„Pentru mine, e important ca echipa mea să înțeleagă foarte bine ce are de făcut”

Pentru Alex, jobul de la Blue Point este și prima sa experiență profesională. Își aduce aminte că, atunci când a ajuns la interviul de angajare, efervescența celor care au ajuns apoi să îi fie colegi i-a dat o stare foarte bună: „Neavând experiență, deci neștiind exact la ce să mă aștept, ceea ce m-a motivat și mi-a dat o senzație foarte plăcută a fost faptul că toată lumea din jurul meu vorbea, era veselă. Asta mi-a dat încredere încă de-atunci.”

De asemenea, modelul de comisionare pentru performanță l-a motivat să devină mai bun, să se dezvolte, să caute mereu soluții.

Ce face Alex astăzi din poziția de Team Leader? „În prezent, am o echipă formată din 10 oameni, iar jobul meu este să îi motivez, să fiu alături de ei – de la stabilirea obiectivelor până la atingerea targetului. E important pentru mine ca ei să înțeleagă ce au de făcut și să verificăm împreună, de mai multe ori pe zi, că nu au întâmpinat obstacole și că reușesc să își ducă până la capăt taskurile.”

„Mă bucur că am o echipă stabilă. Dintotdeauna, mi-am propus să fim uniți și să ne cunoaștem bine între noi”

Stabilitatea echipei l-a motivat să rămână la Blue Point. Încă de la început, și-a propus să construiască o echipă unită, în care toți se cunosc bine între ei, pentru a putea lucra împreună în mod eficient, dar și într-o atmosferă pozitivă: „De când m-am angajat, dintre cei 10 oameni care acum sunt parte din echipa mea, 5 sunt aceiași. Mi-a plăcut că pot să construiesc o anumită dinamică în această echipă, deci că am un colectiv plăcut, stabil, pe care îl cunosc foarte bine.”

Cu gândul la colegii săi de care se simțea tot mai apropiat, Alex a venit și cu o inițiativă nouă în interiorul Blue Point: formarea primei echipe de fotbal oficiale a companiei. Din pasiunile comune, din ideile schimbate de-a lungul timpului, Alex și-a dat seama că ar putea să ducă prietenia și coeziunea grupului său la nivelul următor. Așa au ajuns să câștige locul I la campionatul oficial dintre mai multe companii în 2018 și să obțină un onorabil loc III anul trecut. Performanța a continuat, deci, și în afara mediului de lucru.

„Dacă eu pot să abordez cu succes o anumită situație, atunci oricine din echipa mea poate să facă asta”

Despre ce e de făcut atunci când el și echipa lui întâmpină un obstacol, Alex ne-a povestit că nu e nimic atât de dificil ce nu pot să depășească împreună, cot la cot: „Cea mai mare motivație pentru cineva care se confruntă cu un moment dificil este că mă așez lângă el și îl ajut, îi arăt cum să abordeze vânzarea respectivă. Dacă eu pot să fac asta, și celălalt capătă încredere că poate să o facă.”

„Îmi doresc să-mi văd oamenii din echipă mai mulțumiți decât mine”

Ca Team Leader, Alex are mindset-ul perfect: „În momentul de față, mă simt mult mai bine dacă agentul de vânzări din echipa mea e mai mulțumit decât mine. Dacă el se simte bine, dacă e satisfăcut de ceea ce face și dacă el își atinge targetul, eu știu că mi-am făcut treaba bine.”

Jobul de Team Leader i-a adus și una dintre cele mai mari satisfacții de până acum: „Am învățat că există tot felul de oameni; e interesant că, în timp, îți dai seama cum să relaționezi cu persoane extrem de diferite.”

Ce-ți trebuie să reușești în vânzări, până la urmă? Alex crede că e vorba despre o combinație dintre răbdare și voință. „Mai ales dacă nu ai o experiență anterioară, e nevoie să ai răbdare, să ai încredere că, încetul cu încetul, o să înveți. E normal să nu știi totul de la bun început: sunt multe lucruri noi, sunt traininguri pe care le faci, sunt informații pe care le afli pentru prima dată. Însă, treptat, te acomodezi. Iar mediul plăcut și toată experiența de lucru de la Blue Point cu siguranță te ajută și te susțin să devii din ce în ce mai bun.”

Vrei să vezi cu ochii tăi #ExperiențaBluePoint? Intră pe pagina noastră de cariere și programează un interviu!

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.