„Întotdeauna focusul este pe oameni” / Un interviu cu Bianca Karaman, Project Manager București & Slobozia

 În Blog

Bianca Karaman este parte din echipa noastră de aproape 5 ani, timp în care a evoluat de pe poziția de consultant de vânzări prin telefon până la cea team leader și apoi project manager. În prezent, Bianca coordonează o echipă de 37 de persoane, aflată în plină expansiune.

Cum trece de provocările fiecărei zile, ce îi place cel mai mult la ce face, ce crede că îi trebuie unei persoane pentru a face performanță în sales – ne povestește chiar Bianca, în materialul următor.

„Nicio zi nu seamănă cu cealaltă și asta e fascinant în domeniul în care lucrez”

Bianca își aduce aminte că a ajuns printr-un noroc în domeniul vânzărilor: „Totul a început în joacă, în timpul facultății. Îmi doream să fiu mai independentă și pe picioarele mele din punct de vedere financiar. În primele săptămâni, îmi aduc aminte că aveam anumite temeri când mă gândeam la target sau la abilitățile necesare în domeniu, cum ar fi negocierea sau capacitatea de a comunica”, spune Bianca.

Dar, la foarte scurt timp, atât datorită propriei deschideri către a învăța, cât și datorită susținerii și feedbackului pe care le-a primit în echipa Blue Point, a reușit să depășească lucrurile care i se păreau mici obstacole la momentul respectiv.

„Când mi-am conștientizat evoluția, satisfacția a fost una enormă. În momentul acesta, nu m-aș vedea niciodată făcând altceva decât ce fac acum”, susține Bianca.

Cum decurge astăzi o zi obișnuită din viața Biancăi? „Ziua mea începe cu mirosul proaspăt de cafea, pe care o găsesc în fiecare dimineață pe birou de la o colegă foarte dragă mie. Apoi, bineînțeles, prima parte a zilei este concentrată pe obiective și pe transmiterea lor mai departe – către team leader și către echipă”.

Bianca mai spune că nicio zi nu seamănă cu cealaltă – deși procesul este repetitiv, domeniul este foarte dinamic, iar adaptarea e la ordinea zilei. „Lucrurile se pot schimba de la săptămână la săptămână. De exemplu, se schimbă portofoliul de produse pe care le promovăm, deci se schimbă și strategia de vânzare și modul de implementare a acesteia în cadrul echipelor”, adaugă Bianca.

„Provocările ne ajută să devenim din ce în ce mai buni în fiecare zi”

Bianca și echipa ei se uită la provocări ca la lucruri din care au numai și numai de învățat. Această atitudine îi ajută să le depășească din ce în ce mai ușor, mai repede și mai eficient. „Orice obstacol întâmpinăm – îl tratăm cu mult tact, poate și cu puțin amuzament și apoi cu mindsetul că, indiferent despre ce ar fi vorba, o provocare e doar ceva care ne ajută să ne dezvoltăm și mai mult”, afirmă cu încredere Bianca.

Cum e să lucrezi cu o echipă atât de mare? „Cel mai important lucru pe care l-am învățat este să mă adaptez la tipologia fiecărei persoane cu care stau de vorbă. Suntem cu toții diferiți și e nevoie ca mesajul să fie transmis ușor diferit către fiecare în parte, dar cu același scop. Îmi place foarte mult să lucrez cu oamenii și să văd care este motorul principal care îi motivează. În funcție de asta, îmi adaptez feedbackul și felul în care comunic”, povestește Bianca.

Descriindu-și echipa, Bianca spune fără rețineri: perfecționistă, axată pe obiective, cu oameni care sunt și prieteni în același timp. „Ne completăm foarte bine unii pe ceilalți. De fapt, asta contează foarte mult pentru mine la Blue Point: echipa, de la cei mai noi veniți până la cei mai experimentați”.

Implicarea, pasiunea și răbdarea – calități-cheie pentru un job în vânzări

Pentru cei care iau în considerare o carieră în vânzări, Bianca are o recomandare: „Implicarea, pasiunea și răbdarea cu care am făcut și fac lucrurile în continuare m-au ajutat să mă afirm și să evoluez în mod sănătos. Cred că ele sunt calități foarte importante pentru cineva la început de drum”.

Iar, ca un sfat mai pragmatic, din poziția în care se află astăzi, Bianca are o concluzie foarte clară: „Întotdeauna focusul este pe oameni, pe echipă și, bineînțeles, pe obiective”.

Curios să afli mai multe despre cum te poți dezvolta la Blue Point? Intră pe pagina noastră de cariere și programează un interviu!

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.