Nicoleta Cioponea, Team Leader: “Rolul de Team Leader mă motivează să vin întotdeauna în fața colegilor cu o atitudine pozitivă care să îi ajute”

 În Blog

Nicoleta Cioponea va împlini anul viitor 6 ani de când face parte din echipa din București. Anul acesta a fost unul foarte important pentru ea, întrucât a trecut de la rolul de agent de vânzări la cel de Team Leader. Principalele proiecte pe care s-a specializat au fost de Telesales, cu precădere proiecte de retenție și achiziție a clienților business (persoane juridice) și consumer (persoane fizice).

Nicoleta își amintește de primele zile la noi și de faptul că, deși era un domeniu de activitate complet nou pentru ea, s-a adaptat destul de repede, deprinzând rapid skill-urile necesare pentru a crește în echipă. „Lucrurile au devenit din ce în ce mai ușoare având în vedere că am avut parte de sprijinul echipei, de niște colegi și de un team leader extraordinar. În momentul în care am devenit eu team leader, am simțit că am avut foarte mare noroc cu Project Manager-ul meu, Bianca, care m-a învățat totul de la zero. Promovarea într-un rol nou a venit și cu schimbarea tipului de proiecte de care urma să mă ocup. În momentul în care te muți pe alt tip de proiect, poți avea senzația că ești proaspăt angajat indiferent de vechimea pe care o ai în companie. Totul este diferit, de la aplicațiile folosite, oferte și modul de ofertare, la modul în care te poziționezi față de colegi și prioritizarea taskurilor, iar toate acestea le-am învățat de la Project Manager-ul meu, spune ea.

De la un job de facultate la rolul de Team Leader

Nicoleta simte că a crescut odată cu Blue Point. A venit aici când a împlinit vârsta de 20 de ani și , după aproape 6 ani, cel mai mult apreciază colectivul de colegi minunați și faptul că a găsit mereu deschidere, înțelegere și sprijin din partea echipei de management. Pentru ea, cea mai mai satisfacție este să își pună în aplicare abilitățile de comunicare și negociere și să convingă clienții să își prelungească perioada contractuală, să rămână alături de companie sau să accepte o ofertă mai bună. Este un departament care i se potrivește, spune Nicoleta, întrucât în fiecare zi apar noi provocări și noi situațiii cu care nu s-a mai întâlnit.

Nicoleta susține că poziția de Team leader presupune o responsabilitate mai mare, însă faptul că lucrează cu oameni alături de care a crescut și pe care îi știe deja de foarte mult timp o ajută să se plieze ușor pe nevoile fiecăruia.

În timpul ședințelor de echipă se concentrează pe creșterea rezultatelor și noi strategii pentru a le obține. În schimb, ședințele de feedback sunt individuale, cu fiecare agent în parte, și presupun ascultarea apelurilor și evaluarea lor, urmată de o discuție în care sunt scoase în evidență punctele forte, dar și ce poate fi îmbunătățit pentru creșterea rezultatelor.

Am realizat imediat că îmi place să îmi asum rolul de team leader al echipei, pe care îl fac cu plăcere și care mă responsabilizează și mă motivează să vin întotdeauna în fața colegilor cu o atitudine pozitivă care să îi ajute”, ne-a spus în încheiere Nicoleta.

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.