Violeta Roșu, Managing Partner Blue Point: „Nu am stat cu ochii numai pe cifre, ci am stat aproape de oameni”

 În Blog

Suntem încă la început de 2021 și, ca în orice moment de start, aruncăm o privire în urmă ca să recapitulăm lecțiile învățate și să ne uităm spre viitor cu planuri, obiective și gânduri proaspete.

Violeta Roșu, Managing Partner Blue Point și unul dintre fondatorii companiei, povestește despre cum s-a văzut 2020 la noi în echipă, ce provocări am depășit împreună și cu ce planuri am intrat în noul an.

2020 a fost anul adaptării

Nimeni nu s-ar fi gândit că anul trecut viețile noastre se vor schimba la 180 de grade. „Dacă ne-ar fi spus cineva dinainte că va trebui să trecem prin această situație, cu siguranță nu ne-am fi imaginat că vom reuși”, povestește Violeta Roșu. „Însă experiența noastră de aproape 14 ani pe piață, și-a spus cuvântul și ne-a ajutat să ne adaptăm rapid, să păstrăm toate locurile de muncă, să securizăm proiectele existente și să oferim un mediu de lucru sigur”, completează Violeta.

Am depășit toate obstacolele împreună

În basme, când echilibrul lumii se tulbură, eroii trebuie să învingă anumite piedici ca să dovedească că sunt capabili să readucă lucrurile la normal. În contextul pandemiei, la fel ca eroii din poveste, am fost nevoiți să trecem mai multe probe importante: pe cea a flexibilității, a unității și a apropierii.

2020 a fost anul în care ne-am pus la bătăie cele mai bune resurse pe care le aveam la dispoziție – încrederea unii în ceilalți, implicarea fiecăruia dintre noi și aderența la valori comune.

Am văzut astfel, încă o dată,  că „împreună” este cheia reușitei. Atâta vreme cât rămânem uniți și punem în centru echipa, depășim cu bine inclusiv situațiile de criză: „Nu ne-am pierdut partea umană. Nu am stat numai cu ochii pe cifre, ci am stat aproape de oameni. Indiferent de situațiile prin care au trecut, mi-am dorit să le ofer acea încredere că au un loc de muncă stabil. Și ei, la rândul lor, ca angajați au făcut eforturi ca lucrurile să meargă înainte. Cred că de ambele părți, și ca angajați și ca angajator, am dat tot ce a a fost mai bun din noi,”  adaugă Violeta.

În 2021 ne (re)conectăm la lucrurile care contează

Pentru că ne-am antrenat spiritul de echipă și ambiția în cel mai greu an cu putință, am început 2021 cu optimism și cu încrederea că împreună putem muta munții din loc: „Îmi doresc să ne bucurăm de realizările pe care le avem și să  fim încrezători că totul va fi bine”, adaugă Violeta.

Dacă, în echipă, 2020 a fost anul experienței Blue Point, 2021 va fi anul apropierii și al reconectării la lucrurile care contează – indiferent dacă lucrăm de acasă sau de la birou: „Vreau să păstrăm focusul pe ceea ce a fost și este important: echipa, integritatea, empatia și comunicarea deschisă.”

 

 

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.