De la o echipă de 5 oameni la una de 50, în doar 2 ani. Interviu cu Florentina Neacșu

 În Blog

Florentina Neacșu a ajuns în echipa Blue Point în urmă cu 4 ani, când biroul nostru din Buzău tocmai fusese deschis. S-a angajat pe postul de team leader pentru o echipă de 5 oameni, iar astăzi a ajuns să conducă una de 50 de persoane. Despre cum au fost acești ani și provocările lor ne-a povestit în interviul de mai jos.

Începuturile

Pentru Flori, postul de team leader de la Blue Point a fost primul său job. A găsit anunțul pe Facebook, s-a documentat despre companie și ceea ce face, a venit la interviu și a primit slujba. În primele luni, a învățat cot la cot cu echipa, și ea într-un proces de formare. ”Am învățat mult unii de la alții, în interiorul echipei, dar și de la celelalte echipe din alte orașe, pentru că făceam schimb de experiență”.

Ulterior, a început ea însăși să țină interviurile de recrutare și să se ocupe de trainingul oamenilor noi. În tot acest proces, a ghidat-o planificarea generală, care o ajuta să știe ce urmează în fiecare lună și ce target-uri trebuiau atinse. Această predictibilitate i-a dat siguranța de care avea nevoie ca să ducă task-urile la bun sfârșit.

Cum diferă primele luni de responsabilitățile de acum?

”Acum am imaginea de ansamblu”, spune Flori. Când coordona o echipă de 5 oameni, era mai simplu, din multe puncte de vedere, pentru că vedea activitatea în amănunt, iar provocările țineau mai degrabă de calitatea apelurilor și a activității în ansamblu. Acum, responsabilitățile sale sunt mult mai ample. 

Jobul său presupune, pe lângă o dezvoltare profesională continuă, și o evoluție personală. Flori crede că cel mai mult, de-a lungul celor patru ani, și-a dezvolatat soft skills – abilitățile oratorice, de exemplu. ”Deși oamenii nu cred acest lucru la o primă vedere, eu de fapt sunt o persoană relativ timidă, care și-a dezvoltat abilitățile de comunicare în timp. A trebuit să interacționez cu tot felul de tipologii de oameni, să iau decizii și să le implementez”. 

Cum sunt integrați noii colegi

După training-uri și pregătire, noii membri ai echipei petrec mult timp cu angajații mai vechi, care le asigură tot suportul lor și le insuflă și valorile comune ale companiei. Încet-încet, preiau taskuri, stăpânesc mai bine procedurile și devin autonomi.

În general, spune Florentina, cineva nou venit apreciază atmosfera pe care o găsește în echipă, relația dintre colegi și deschiderea lor, de altfel lucrurile pe care și ea le-a apreciat din primele zile la Blue Point. Pentru că o bună parte dintre cei care ajung în echipă sunt la primul job, primul sfat pe care îl primesc este legat de teamă: ”Noii colegi sunt adesea timorați – lucru de înțeles – așa că îi asigur de tot suportul meu și al celorlalți membri ai echipei”, completează Flori. 

Cele mai mari satisfacții 

Florentina spune că atunci când evaluează rezultatele lunilor precedente se simte foarte mulțumită – vede, concret, că eforturile depuse de toată echipa se traduc în performanță și obiective atinse. ”Chiar dacă procesul de creștere poate fi epuizant uneori, e un sentiment de satisfacție minunat când vezi ceea ce realizezi. Oamenii cresc alături de tine, tu crești odată cu ei”. 

Dacă vrei să ne cunoști mai bine, vino să ne intervievezi. Completează formularul de aici și vino să bem o cafea împreună! 

 

Contactați-ne

Ne puteți trimite un mesaj și vă vom răspunde în cel mai scurt timp.